Фас от цигара издал рецидивиста, блудствал с пенсионерка в Бургас

Общество
11:41 - 07 Юни 2023
2263
Фас от цигара издал рецидивиста, блудствал с пенсионерка в Бургас

Фас от изпушена цигара е причината 47-годишният криминално проявен от бургаския кв. "Рудник", който преди месец ограбил и блудствал с възрастна жена от квартал "Черно море", да бъде разкрит. Пред Нова телевизия комисар началникът на Криминална полиция в Бургас Кирил Кирязов каза, че 79-годишната баба споделила, че насилникът миришел на цигари. 

„Тя е много подредена. Претърсихме двора и намерихме фас“, разказва комисар Кирязов. 

На въпроса защо след месец са стигнали до извършителя началникът на криминалните полицаи отговори, че взетото ДНК нямало съвпадение в базата данни и това затруднило разследването. 

Бил е с маска и с качулка и жената няма как да го разпознае, уточнява Кирил Кирязов. 

„Нападателят има богато криминално досие. Присъдите му са за грабеж, за изнасилване и за кражби“, добавя той.

Мария Маркова от Районна прокуратура – Бургас пък съобщи, че на рецидивиста вече е взета мярка за неотклонение задържане под стража. 

Обвинението е за тежко умишлено престъпление по смисъла на НК, за което законодателят предвижда наказание от 3 до 10 години затвор, поясни тя.

„Пострадалата жена споделя, че към нея е бил насочван нож. Допиран е по различни части на тялото й. Насилникът е повтарял „ще правиш това, което кажа, или ще умреш“. Събират се доказателства за други престъпления. При наличието на достатъчно такива, ще бъде предявено и ново обвинение“, каза още прокурор Маркова.