Фаталният 13-ти път: Тикнаха зад решетките шофьорка, карала пияна

"Лишаване от свобода“ за една година и глоба от 500 лв. постанови Окръжния съд в Кюстендил на дамата

Новини
17:52 - 02 Февруари 2022
2444
Фаталният 13-ти път: Тикнаха зад решетките шофьорка, карала пияна

"Лишаване от свобода“ за една година и глоба от 500 лв. постанови Окръжния съд в Кюстендил за жена, шофирала без свидетелство за управление и за условна присъда за шофиране след употреба на алкохол.

Оказва се, че тя е осъждана 13 пъти за същото престъпление - управление на МПС след употреба на алкохол. Известна е в града, има собствен бизнес и обществени прояви.

В периода от 2000 г. до 2017 г. кюстендилката с инициали Г. Т. е осъждана 13 пъти за престъпления по чл. 343 б, ал.1 от Наказателния кодекс, за управление на МПС след употреба на алкохол.

Налагани са ѝ разнообразни наказания - глоби, пробация и условни наказания „лишаване от свобода“.

При последното нарушение тя е била в едногодишен срок с условна присъда „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца, като и е била отнета и шофьорската книжка.

Но продължила да шофира след употреба на алкохол. За това е осъдена на една година - вече ефективно.

След уведомяване на прокуратурата, подсъдимата е приведена в място за лишаване от свобода, където търпи наложените ѝ наказания при първоначален „общ“ режим.

16 водачи, шофирали след употреба на алкохол, са осъдени ефективно и са в затвора за м.г. от Кюстендилския регион. Повечето от тях са за повторно регистрирано нарушение.

Този брой нарушения на кюстендилката ще се окажат рекордни.