ФБР е иззело „строго секретни“ документи от дома на Доналд Тръмп

Новини
08:17 - 13 Август 2022
2418
ФБР е иззело „строго секретни“ документи от дома на Доналд Тръмп

ФБР е иззело документи с гриф "строго секретно" от имението Мар а Лаго във Флорида на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, според съдебни документи, огласени след като федералният съд разсекрети заповедта за извършения по-рано през седмицата безпрецедентен обиск, предадоха агенциите.

Според списъка с иззетите вещи, при претърсването в понеделник агентите на ФБР са конфискували 11 комплекта класифицирани архивни документи.
В списъка с иззетите вещи са и други потенциални президентски архиви, включително указът на Тръмп за помилването неговия приближен Роджър Стоун, "кутия с кожена подвързия за документи" и информация за "президента на Франция". Папка със снимки, ръкописна бележка и различни други поверителни документи също са сред иззетото при претърсването.

Адвокатът на Тръмп Кристина Боб, която е присъствала на обиска, е подписала двата списъка с иззети вещи - единият от две страници, другият само от една.

Вчера Тръмп заяви, че всички иззети от ФБР документи са "класифицирани", и добави, че ако са му били поискани, е щял да ги предаде на правосъдното министерство на САЩ.