Федерер аут от тениса за няколко месеца

Швейцарецът ще се оперира

Спорт
12:57 - 16 Август 2021
1733
Федерер аут от тениса за няколко месеца

Бившият номер 1 в света Роджър Федерер ще се подложи на нова операция на коляното, която няма да му позволи да играе тенис дълго време. 40-годишният швейцарец съобщи новината в социалните мрежи.

"Здравейте, Роджър е, надявам се да сте добре. Искам да ви уведомя какво се случва с мен след "Уимбълдън". Както можете да си представите, положението не е лесно. Направих много прегледи на коляното си, събрах възможно най-много информация, след като се нараних допълнително по време на сезона на трева на "Уимбълдън". Това не е начинът, по който мога да продължавам.

Казаха ми, че за да се чувствам добре в дългосрочен план ще е нужно да се подложа на операция, така че реших да се подложа на такава. Ще бъда на патерици за много седмици и извън тениса за много месеци.

Ще бъде трудно, разбира се, но знам, че това е правилното решение, защото искам да съм здрав, да мога да бягам в дългосрочен план. Искам да си дам и зрънце надежда, че мога да се завърна в Тура под някаква форма. Реалист съм, не ме разбирайте погрешно – знам колко е трудно на тази възраст да преминеш през нова операция. Ще опитам, искам да съм здрав, ще премина през рехабилитационния процес, докато все още съм активен, което ще ми помогне в този период.

Благодаря ви предварително за всички съобщения, защото най-вероятно ще има много такива. Винаги сте били невероятни и сте мислили за мен, някои страдат с мен, някои искат да ме видят отново на корта, отново усмихнат – оценявам това.", каза Федерер във видеообръщение.