Федерер отново е в топ 8 в Мелбърн

Шесткратният победител започна колебливо срещу унгареца Мартон Фучович

Актуални новини
16:25 - 26 Януари 2020
1926
Федерер отново е в топ 8 в Мелбърн

Поставеният под №3 в основната схема Роджър Федерер се класира за 15-ти път в кариерата си за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Шесткратният победител започна колебливо срещу унгареца Мартон Фучович, но реагира подобаващо и се наложи с 4:6, 6:1, 6:2, 6:2 за малко повече от 2 часа игра. "Имах трудности в началото, които бяха породени от възстановяването ми от предишния двубой. След това всичко започна да се подрежда", сподели швейцарецът, който приключи срещата с 44 печеливши удара при 36 непредизвикани грешки.

В спор за място на полуфиналите Федерер ще срещне Тенис Сандгрен, който надви в 4 сета Фабио Фонини. "Играл съм много тенис през живота си, но никога срещу Тенис", заяви шеговито Роджър, провокиран от въпрос за малкото име на Сандгрен.

Американецът пък се нуждаеше от 3 часа и половина, за да пречупи Фонини със 7:6 (5), 7:5, 6:7 (2), 6:4, като демонстрира изключителна успеваемост при точките за пробив и се отчете с 44 печеливши удара.

Защитаващият титлата си Новак Джокович пък достигна 11-ия си четвъртфинал на Australian Open след убедителна победа с 6:3, 6:4, 6:4 над аржентинеца Диего Шварцман. Следващият му съперник е Милош Раонич, който постигна чист успех над Марин Чилич с 6:4, 6:3, 7:5. Канадецът наниза 35 аса и ще търси първа победа срещу Джокович след девет поредни загуби

"Това ще е труден мач. Раонич е един от най-високите и силни играчи в тура. Има и най-мощните сервиси. Ретурът ми ще е ключов елемент", коментира сръбският тенис ас.

В същото време сблъсъкът между Рафаел Надал и Ник Кириос на 1/8-финалите на Откритото първенство на Австралия се очертава като най-интригуващото спортно събитие в Мелбърн за годината. Местните медии съобщават за рекорден скок на цената на билетите за мача, която доближи 500 долара.

Водачката в световната ранглиста Ашли Барти се класира за 1/4-финалите при дамите в Мелбърн за втора поредна година. Барти елиминира 18-ата в схемата Алисън Риск (САЩ) с 6:3, 1:6, 6:4 след малко повече от час и половина игра. За място на полуфиналите тя ще срещне вицешампионката от миналия сезон и номер 7 в схемата Петра Квитова (Чехия), която се справи с Мария Сакари (Гърция) с 6:7(4), 6:3, 6:2.

Призазката на 15-годишната Кори Гоф на тазгодишния Australian Open пък приключи на осминафиналите. Американската фурия бе спряна от сънародничката си София Кенин след обрат за 1:2 сета - 7:6(5), 3:6, 0:6 в мач, който продължи два часа и 11 минути.