Федерер: Понеделник беше велик ден за футбола

Съжалявам малко за Франция и Килиан Мбапе, призна швейцарецът

Спорт
13:20 - 30 Юни 2021
2779
Федерер: Понеделник беше велик ден за футбола

Тенис легендата Роджър Федерер коментира сензационната победа на родната си Швейцария над Франция на UEFA EURO 2020. Швейцарецът, който преодоля първия кръг на турнира от Големия шлем Уимбълдън, изрази мнение, че по-непретенциозните отбори са показали, че имат сили да се мерят с големите.

"Понеделник беше велик ден за футбола с двата зрелищни осминафинала Хърватия - Испания и Швейцария - Франция. Швейцарците се бориха мъжки. Водеха с 1:0, пропуснаха дузпа, след това Франция направи обрат и най-естественото нещо би било швейцарските играчи да се предадат, но те не го направиха. Горд съм с начина, по който се бори отбора. Това за пореден път показа, че в спорта и в частност във футбола, когато има отборен дух и вяра, може да изкачиш върхове", коментира Федерер след победата си над Адриан Манарино.

"Съжалявам малко за Франция и Килиан Мбапе, но дузпите са брутален начин за определяне на победител. Харесва ми да гледам френския отбор и жалко ще отпаднаха. Надявам се Швейцария да изиграе още един подобен мач срещу Испания и да премине на следващото ниво с класиране на полуфинал, което ще бъде исторически момент", добави още швейцарецът.