Федерер предложи мъжкият и женският тенис да се обединят

Не говоря за самата игра на корта, а за двете управляващи тела - ATP и WTA, заяви швейцарецът

Спорт
17:42 - 22 Април 2020
1673
Федерер предложи мъжкият и женският тенис да се обединят

20-кратният шампион от Големия шлем - Роджър Федерер, предложи безпрецедентно обединение в тениса – ATP и WTA да станат една обща организация. Той е на мнение, че в положението на хуманитарна криза и пандемия от коронавирус, моментът е идеален да се направи следващата крачка.

„Само аз ли си мисля, че сега е моментът, мъжкият и женският тенис да се обединят и да се превърнат в едно цяло? Представям си съединение между WTA и ATP. Не говоря за самата игра на корта, а за двете управляващи тела (ATP и WTA), ръководещи мъжкия и женския професионален тур", сподели Роджър в Туитър.

В момента се работи се по създаването на програма (Player Relief Program), която да помогне на засегнатите състезатели от пандемията. Дискусиите между шефовете са в много напреднал етап, като общото им становище гласи, че в най-скоро време идеята ще бъде реализирана.

В проекта участват ITF, WTA, ATP и четирите турнира от Големия шлем. Очаква се средставата, които се съберат за играчите извън топ 100 в двете вериги, да надминат 6 милиона щатски долара.