Федерер стартира с победа в Хале

Десетократният шампион помете Иля Ивашка от Беларус

Спорт
17:49 - 14 Юни 2021
2599
Федерер стартира с победа в Хале

Десеткратният шампион на АТР 500 тенис турнира в Хале Роджър Федерер започна с победа сезона на трева. Петият поставен се наложи над квалификанта Иля Ивашка от Беларус със 7:6(4), 7:5 след час и 35 минути игра.

В първата част швейцарецът отрази две поредни точки за пробив в четвъртия гейм. До края на сета никой не стигна повече до брейкболи, благодарение най-вече на отличния сервис на беларусина и частта трябваше да се реши с тайбрек. В него Федерер доминираше напълно и поведе с 6:1 точки. Ивашка отрази три сетбола, но при четвъртия капитулира.

В десетия гейм на следващата част Маестрото стигна до мачбол при първата си възможност за пробив в мача, но беларусинът го отрази, не без помощта и на мрежата и после спечели подаването си за 5:5. В 12-ия гейм Федерер поведе с 40:0 и реализира третия си мачбол, когато Ивашка отблизо прати топката в мрежата.

Роджър завърши срещата с 23 печеливши удари при 26 непредизвикани грешки.

Следващият съперник на швейцареца ще бъде победителят от утрешната среща между финалиста от Щутгарт Феликс Оже-Алиасим от Канада и поляка Хуберт Хуркач.

По-рано днес финалистът от „Ролан Гарос“ Стефанос Циципас, който получи „уайлд кард“ от организаторите, се отказа от участие поради преумора.

На мястото на четвъртия в световната ранглиста грък влиза германецът Яник Хафман, който ще играе на старта с Артур Ридеркнех от Франция.