Фейсбук брани Явор Божанков: Мъж с топки, да му мисли Корнелия!

Депутатът е отстранен по сталински - няма човек - няма проблем

Политика
17:00 - 09 Декември 2022
4889
Фейсбук брани Явор Божанков: Мъж с топки, да му мисли Корнелия!

Бурни реакции в подкрепа на вече бившия депутат от БСП Явор Божанков заваляха в мрежата минути, след като той бе изключен от парламентарната група. Решението на левицата дойде след острото изказване на горнооряховеца от трибуната на Народното събрание, в което той обяви Русия за ”агресор”, посочи, че Украйна ще спечели войната.

"Питах вчера Явор Божанков, дали би напуснал групата на БСП, след като не е съгласен с промените в изборния кодекс, които бсп предложи, а герб и дпс подкрепиха. Каза, че не седи на дневен ред такова решение. Но пък сега разбирам, че бсп го е изхвърлила от редиците на парламентарната група, заради изказването му за Украйна. Чудя се дали е изненадан или това е търсен ефект", написа журналистката Миролюба Бенатова. 

"Тази сутрин говорих с Явор Божанков по темите, касаещи днешния дебат. Явор е изключителен човек с принципи, на които малцина само могат да устоят и отстоят! В Явор ми беше надеждата, че там вътре в БСП все пак нещо е покълнало и то какво. Днес Явор беше изключен от ПГ на БСП защото имаше смелостта да защити достойнството и бъдещето на страната ни, изправяйки се срещу лъжите и манипулациите на Кремъл. Явор ще продължи да бъде в политиката, абсолютно съм сигурна в това! Да му мислят БСП. Или да бяха", твърди Кремена Кунева от ДБ. 

"Явор Божанков, браво и поздравления както за позицията, така и за изключването! Не ти беше там мястото и без друго", пише пиарката Весислава Танчева.

"В тежки съдбносни моменти най-добре се разбира кой кой е!! Когато имаш смелостта да си кажеш мнението и защитиш името, значи си наистина достоен да представляваш и защитаваш и избирателите си в Наредното събрание! Всички останали са просто ... безлична прах в историята. Респект за Явор Божанков!", добавя Александър Дунчев от ПП.

И още:
 
"Явор Божанков е бил изключен от ПГ на БСП. Корнелия Нинова действа тъкмо по сталински: “Има човек — има проблем, няма човек — няма проблем.”

"Цивилизованият свят има цял един представител в БСП! Каскет ти свалям, Явор Божанков!

"Без т’ва не му беше там мястото… Респект за един мъж с топки - Явор Божанков!"