Фелипе VI е секси крал №1 в Европа (ГАЛЕРИЯ)

Испанският монарх празнува днес 53-ия си рожден ден, заобиколен от три прекрасни дами

Мода
20:35 - 30 Януари 2021
14265
Фелипе VI е секси крал №1 в Европа (ГАЛЕРИЯ)

Крал Фелипе VI е настоящият крал на Испания от 18 юни 2014 г. Наследява испанската корона след абдикацията на баща си крал Хуан Карлос I. Той е единствен син на крал Хуан Карлос I и кралица София Гръцка. Фелипе има две по-големи сестри - инфантите Елена и Кристина.

Днес той става на 53 години. Кралят се радва на прекрасна съпруга - кралица Летисия и две красиви слънца - принцесите Леонор и София. Фелипе VI е смятан за най-красивия крал в Европа и за един от най-харизматичните монарси на Стария континент.

На 1 ноември 2003 г. Дон Фелипе се сгодява за журналистката Летисия Ортис, която има един развод зад гърба си. Тя бързо получава одобрението на испанското общество като модерна жена – независима, културна и отдадена на професията си. На 22 май 2004 г. Фелипе и Летисия се венчават в мадридската катедрала Алмудена. Церемонията е излъчена на живо по телевизията и е наблюдавана от над 25 милиона зрители в Испания и от милиони хора по света.

Началното си образование Фелипе завършва в училището Санта Мария де ла Розалес. Продължава образованието си в колежа Lakefield College School в Онтарио, Канада. Завършва право в Автономния университет на Мадрид и получава магистърска степен по специалност „Международни отношения“ от Джорджтаунския университет във Вашингтон. Наследява испанската корона след абдикацията на баща си крал Хуан Карлос I.