Фенка на Путин: Русия може да унищожи САЩ за 1 час

Политика
14:41 - 06 Февруари 2024
2463
Фенка на Путин: Русия може да унищожи САЩ за 1 час

„Ние сме единствената страна в света, която може да унищожи Съединените щати за 1 час". Това смело изказване  направи видният пропагандист на Кремъл Маргарита Симонян в руско предаване по RT. Тя е и редактор на телевизията. 

Не е ясно кога точно е излъчено предаването, но е потърсен коментар от руското външно министерство. Руската държавна телевизия многократно намеква за ядрен сблъсък между Москва и Вашингтон, един от ключовите съюзници на Украйна по време на инвазията на Русия.

През почти двугодишната война отношенията между САЩ и Русия бяха обтегнати, а споразумението между Москва и Киев за прекратяване на боевете изглежда почти невъзможно. 

САЩ и европейските съюзници, които предоставиха оръжия и финансова помощ на Украйна, бяха загрижени за възможността войната да прерасне в по-широк конфликт в Източна Европа. Тревога буди и гнева на Москва при всяка помощ, изпратена за Украйна, пише Вести.

Това не е първият път, когато подкрепяните от държавата медии в страната изтъкват военната си мощ.

През 2019 г. руската държавна телевизия излъчи списък с американски военни обекти, които Русия ще атакува в случай на ядрен удар, предава Express.