Фенове на ЦСКА и Партизан отидоха в "Пирогов", подкрепиха пострадалите сръбски деца

Свят
17:23 - 17 Август 2022
4066
Фенове на ЦСКА и Партизан отидоха в "Пирогов", подкрепиха пострадалите сръбски деца

Привърженици на футболните ЦСКА и Партизан отидоха в "Пирогов", за да подкрепят пострадалите деца при катастрофата на магистрала "Тракия" и техните родители.

Феновете от Сектор Г, заедно с представители на ултраси на на Гробарите, се интересували от какво имат нужда децата и родителите им, и да помогнат с каквото е необходимо.

Те предадоха поздравления на децата и пожелаха бързо възстановяване.

От Сектор Г отказаха коментар и заявиха, че хората трябва да се подкрепят в трудни моменти.

"Молим се за всички деца да оздравеят и да се възстановят по-бързо", лаконични бяха от Сектор Г. Две от децата, които бяха в най-тежко състояние при катастрофата на автобуса, 14 август т. г., неделя вечерта, бяха транспортирани от Стара Загора в София в детската клиника на "Пирогов".

Днес и двете дечица са оперирани и са в реанимация. На едното е направена тежка операция за стабилизиране на счупвания на таза. На другото лекарите са извършили мекотъканна интервенция. "В тежко, но стабилно състояние са децата и са без непосредствена опасност за живота към момента. Нощта е преминала спокойно", каза директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров.

Д-р Димитров посочи още, че вчера е провел среща с временно управляващия посолството на Република Сърбия Славица Панич, родителите на едното момче и брата и сестрата на другото. По време на нея директорът и лекуващите лекари на децата запознаха точно какво е състоянието на момчета.

Д-р Димитров каза, че болницата е в постоянна връзка с Министерството на здравеопазването и министър Меджидиев, откъдето информират колегите си в Сърбия.