Фенове на ЦСКА скочиха на Столична община, представят възраженията си през юни

Агитката готви масови протести заради строежа на новия стадион на клуба

Новини
16:39 - 23 Май 2019
3232
Фенове на ЦСКА скочиха на Столична община, представят възраженията си през юни

След като преди дни стана ясно, че министърът на спорта Красен Кралев и неговият екип са установили фактически грешки в собствеността на обекти в Борисовата градина, както и необясними ограничения за развитие на инфраструктурата, което има риск да спре плановете на ЦСКА да обнови своя стадион привържениците на армейците положиха на убийствена критика представения от Столична община устройствен план.

Вместо да бъде решен въпроса с достъпа до съоръженията, от общината са допуснали неточности в Плана за регулация относно урегулираните поземлени имоти, които са държавна собственост, които се управляват от Министерството на младежта и спорта.

След като в предложението на общината Планът за регулация не са отредени самостоятелни урегулирани поземлени имоти по същество не могат да се построят нови съоръжения, а всеки запознат със състоянието на обектите в Борисовата градина е наясно, че съществуващите в момента много скоро няма да бъдат годни за провеждане на спортни събития.

Въпреки че ММС подкрепя проекта за нов модерен стадион на територията на стадион “Българска армия” при тези параметри на устройствения план този проект не може да бъде реализиран.

Всичко това доведе до мобилизация сред червените, които са твърдо решени на предстоящите обществени обсъждания в залата на УАСГ на 5 и 26 юни ясно да поставят и защитят своите искания за нов и модерен стадион.