Фенове на Левски: Наско, как сме с парите?

Светъл лъч за сините - имат шанс да спасят лиценза в Европа

Спорт
13:43 - 19 Юни 2020
1596
Фенове на Левски: Наско, как сме с парите?

Новият собственик на Левски - Наско Сираков, вчера е провел официална среща с една от фенските организации на "синята" агитка, съобщава Меридиан Мач. Тя се е провела в офиса на клуба, а според запознати привържениците са искали да разберат какво е финансовото състояние на Левски и бъдещите планове за финансиране.

Левски води разговори за спонсор на клуба, но на този етап няма подписан договор.

Междувременно УЕФА облекчи временно правилата за финансов мониторинг на клубовете заради кризата, свързана с пандемията от коронавирус.

Футболният сезон в Европа беше прекъснат през март заради разпространението на Ковид-19.

Рестартът след дългата пауза, която за повече от водещите първенства продължи около три месеца, почти навсякъде е без публика, от което отборите губят стотици милиони евро потенциални приходи.

Това дава шанс и на Левски да успее да се разплати с текущите си задължения и да получи европейски лиценз, след като от футболната централа продължиха с месец до края на юли срока, в който клубовете, които ще участват в Европа, трябва да докажат че имат неуредени задължения по данъци, и осигуровки, както и по трансферите.

"Отчитаме, че ефектът от пандемията ще се отрази на финансите на клубовете през 2020 и 2021 година и затова предприехме мярка на облекчаване на правилата за финансов феърплей чрез въвеждане на специфични Ковид-19 регулации", обявиха от централата.

УЕФА посъветва националните федерации да затворят летния трансферен прозорец до 5 октомври, а не до традиционния 31 август.

Новата дата е ден преди крайния срок за потвърждаване на участието на отборите в груповата фаза на Шампионската лига и Лига Европа, която стартира от 20-22 октомври, което е с месец по-късно от обичайното.