Фенове на Левски се биха помежду в Пловдив (снимки)

Групировката "София Запад" помля опонентите си от "Ултрас Левски" - запалянковщина или бизнес?

Топ
22:07 - 26 Септември 2020
8401
Фенове на Левски се биха помежду в Пловдив (снимки)

Привържениците на „Левски“ си устроиха кървав юмручен бой помежду си по време на гостуването на „сините“ на „Ботев“ (Пловдив) в дербито на 7-и кръг от Първа лига.

В първите минути на двубоя десетки хулигани от враждуващите структури „София Запад“ и „Ултрас Левски“ се нахвърлиха едни срещу други.

Хулигани от агитката на "Левски" си спретнаха масов бой на мача с "Ботев" Снимки: Спортал

Последва свирепо меле с размяна на шутове и замеряне с откъртени седалки. Едва когато положението на трибуните стана взривоопасно, в сектора нахлу полиция. Ченгетата изведоха десетина побойници и ги тръшнаха зад сектора.

Във форумите за футболно хулиганство се коментира, че боят е предизвикан от "София Запад", които се нахвърлили върху новосформираното сдружение "Ултрас Левски". Борбата между двете групи е за това кой да контролира агитката в Сектор "Б". Групировката "София Запад", чиито членове често са главни герои в криминалните хроники, категорично спечели боя с опонентите си и така плахия опит за преврат в сектора завърши с фиаско, като накрая даже знамето "Ултрас Левски" бе "пленено". "Тук не става въпрос за запалянковщина, а за бизнес", коментират баталните сцени на трибуните възмутени фенове на "Левски".

Снимка: "Гонг"

Иначе "Ботев" спечели дербито с "Левски" с 2:1 в интригуащ и оспорван мач. Атанас Илиев даде ранен аванс за тима си с два бързи гола до 20-ата минута. Малко след това Борислав Цонев от дузпа върна интригата в мача. През второто полувреме двата отбора показаха здрава битка, но до повече попадения не се стигна и "жълто-черните" се поздравиха с трите точки.