Фенове посрещнаха Божков с аплодисменти

Представиха нови доказателства за Черепа

У нас
10:02 - 05 Септември 2023
4858
Фенове посрещнаха Божков с аплодисменти

Фенове на Васил Божков го посрещнаха с аплодисменти пред съдебната зала. 

Много хора се стекоха да подкрепят Черепа в Съдебната палата. 

Жена раздаде плакати на хората, които твърдяха, че никой не може да запуши устата на истината. 

Задържането му е по т.нар. "хазартно дело", от което започна всичко. По него той е обвинен, че е ръководил организирана престъпна група, която е действала от 2014 г. и се е занимавала с изнудване, подкупи, пране на пари, длъжностни престъпления.

Срещу Васил Божков се води и още едно дело - за насилствени криминални действия - побои, закани за убийства и даже убийства. То беше замразено, защото нямаше как бизнесменът да бъде разпитан, което, ако се върне, вече може да бъде направено.

Божков беше разследван задочно - при това по глава Първа - mрестъпления срещу Републиката, че е финансирал протестите през 2020 година срещу Иван Гешев и Бойко Борисов. Покрай него бяха обвинени и прекараха известно време в ареста негови близки, както и негови бизнепартньори.

Божков от своя страна твърди, че е бил жертва на престъпление, че е бил изнудван от Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. По случая работи Софийската градска прокуратура, но по делото развитие няма именно заради факта, че Божков не беше в страната.

Съдът в момента дава ход на делото, в което Божков оспорва задържането си. 

СНИМКИ: Агнес Методиева