Феновете на Гремио атакуваха и потрошиха ВАР системата

Спорт
16:35 - 01 Ноември 2021
1683
Феновете на Гремио атакуваха и потрошиха ВАР системата

Изключителни сцени белязаха двубой от бразилския елитен шампионат. Феновете на Гремио щурмуваха терена и се опитаха да унищожат монитора към системата ВАР.

Домакините поведоха с 1:0 срещу Палмейрас, но допуснаха обрат и загубиха с 1:3. Рафаел Вейга отбеляза на два пъти от дузпа за пълния обрат, а дълбоко в добавеното време Брено Лопес оформи крайния резултат.

Въпреки че Гремио разполага с футболисти от класата на Дъглас Коща и Рафиня, тимът е на 19-ото място в класирането и при оставащи 11 кръга е сериозно застрашен от изпадане.

След края на мача бесните фенове нахлуха на терена и атакуваха монитора към системата ВАР, където главният съдия преразглежда спорните ситуации.

Част от феновете се сбиха със стюардите. Започнаха да хвърчат всякакви предмети и нещата излязоха извън контрол.

Футболистите вече се бяха прибрали в тунела и проследиха случващото се вцепенени. Страстите бяха охладени и феновете се завърнаха на трибуните, когато се намеси полицията.

След загубата Гремио се намира на 7 точки от спасението. Задачата на тима изглежда много трудна. Следващият опонент на Гремио е лидерът Атлетико Минейро. Двата отбора ще премерят сили този четвъртък.