Фермерът убиец от Болярино обиран 200 пъти от цигани

Кипърецът Димитракис, който прегази с джипа си крадлив ром, е бивш полицай, инвестирал е над 5 милиона лева в България

Актуални новини
14:54 - 16 Май 2019
10980
Фермерът убиец от Болярино обиран 200 пъти от цигани

Фермерът от Кипър Димитракис Пирилис, който на 11 май прегази с джипа си влезлия в земите му да краде добитък циганин Петър Гаджанов от село Белозем, е обиран над 200 пъти от роми през годините. Това признание направи в Окръжния съд в Пловдив 60-годишния бизнесмен, който е обвинен за убийството на мургавия апаш.

„Ако исках да убия, щях да нося оръжие. Дори телефон не носех, само фенер. Когато видях трима мъже в имота си се уплаших, тъй като са роми и бяха с ножове. Исках да се кача в колата, за да ги видя кои са. Те ме обират редовно, загубих хиляди, повече от 150 крави са ми крали. Обадих се за помощ от полицията и те ми казаха кои са тези лица. Аз как да ги позная?. Преди 4 години ми изгориха къщата, загубих хиляди. Получавам субсидии, но заради кражбите не ми остават пари дори и за кафе” разказа в съдебната зала Димитракис Пирилис.

Според думите му, той е инвестирал около 5 милиона лева във фермерство и земеделие в България. Преди да се пресели у нас и да се ожени за българката Таня Тодорова, Димитракис е бил полицай в родината си.  В негова подкрепа в съда бе представена подписка от жителите на 5 пловдивски села, които настояват 60-годишния фермер да бъде освободен.

Димитракис инвестирал 5 милиона лева в България, но ромските набези били напът да го фалират

Прокуратурата обаче обвинява Димитракис в предумишлено убийство, а законът предвижда затвор до 20 години. Според обвинителя Владимир Вълев имало опасност кипъреца да се укрие от съда, тъй като в края на месец април изтекла картата му за временно пребиваване в България. Димитракис обаче се защити и каза, че е подал документи отдавна, но процедурата е тромава.

Според адвокатът на фермера, Димитракис е прегазил случайно единия от тримата роми, опитали да задигнат 5 крави от имота му в Болярино. „Люцерната е била висока и е било много тъмно, Димитракис не е имал намерение да гази и убива умишлено. Свидетелите срещу него всъщност са тези, които опитаха да го оберат”, настоява защитникът на кипърския фермер.

Държавното обвинение обаче извади изненадващ коз срещу Димитракис Пирилис – той е бил съден преди 13 години за престъпление против личността, но е реабилитиран. Заради крими досието му се очаква съдът в Пловдив да го остави за постояно зад решетките.