Фермери стават доброволци срещу COVID

Готови са да дезинфекцират болниците

Новини
13:06 - 15 Декември 2020
2364
Фермери стават доброволци срещу COVID

Земеделци са готови да помогнат в борбата срещу COVID-19, като дезинфекцират болниците. Инициатор на идеята е Божидар Петков, председател на Българска асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните /БАМ-Я/, съобщи "Марица".

Според Петков именно земеделците са едни от най-добре екипираните и мобилизирани хора в страната. “Техниката, с която разполага сектор “Земеделие”, е професионална и изключително ефективна за разлика от това, което се ползва в болничните заведения за дезинфекция. Земеделците и техните работници са отлично обучени и биха се справили с тази задача с лекота”, категоричен е председателят на БАМ-Я.

Божидар Петков даде пример, че с една малка вентилаторна пръскачка може да се дезинфекцира целият двор на дадена болница за минути. А само за няколко часа с малка пръскачка - и цяла болница.

Можем да свършим цялата работа, стига да ни осигурят препаратите за пръскане. Разбира се, нашият труд е доброволен, но не безвъзмезден. Доброволният труд може да се регулира, като се използват еднодневните трудови договори.