Фернандо Алонсо държи рекорда с руските гаджета сред спортистите (СНИМКИ)

Новини
23:14 - 09 Ноември 2020
6510
Фернандо Алонсо държи рекорда с руските гаджета сред спортистите (СНИМКИ)

Григор Димиров и Благой Георгиев съвсем не са единствените или първите спортисти, които имат руски гаджета, че дори и съпруги. Ето някои от по-известните.

Фернандо Алонсо (Формула 1) - Ксения Чумичова, Даша Капустина, Виктория Одинцова

Не беше успял испанецът през декември 2011 г. да се разведе със съпругата си - испанската певица Ракел дел Росарио, и мадридските жълти издания се напълниха със снимки на шампиона и новата му любима. Тя се оказа швейцарската манекенка от руски произход Ксения Чумичова. За нея се твърди, че е успешен модел, която напълно разбива представите за липсата на интелект у блондинките. Ксения има научна степен по икономика и говори пет езика. Разбира се, основното й оръжие е външността.

Фернандо Алонсо и Даша Капустина

Раздялата с Ксения Чумичова въобще не намали интереса на Алонсо към рускините. През април 2013 г. той се ориентира към друга манекенка - Даша Капустина. Родената във Владивосток хубавица може да се похвали не само със сътрудничеството с "Шанел", но и с факта, че успя да накара една от най-големите звезди на световния спорт и в частност на Формула 1 да й дойде на гости чак на другия край на света - в родния й град.

Фернандо Алонсо и Виктория Одинцова

Дори това обаче не попречи връзката им да се разпадне, а на мястото на Даша да дойде рускиня №3. Вика Одинцова отново е супермодел, при това от същата агенция - Mavrin Models. През април 2016 г. тя е забелязана няколко пъти в боксовете на Формула 1 край испанеца, но и тук връзката не просъществува дълго. Вика не тъжи дълго и миналата година каза да на казахстанския милиардерски син Димаш Адилет.

Борис Бекер (тенис) - Анжела Ермакова

Анжела Ермакова е родена в Москва, но така и не знае кой всъщност е баща й - нигерийски студент. След като става пълнолетна, отива в Лондон и опитва да започне кариера на модел. Проваля се и скоро започва да заработва като хостеса в престижни заведения.

На 30 юни 1999 г. бившият №1 в тениса Борис Бекер изиграва последния си мач в кариерата - на "Уимбълдън". Вечерта се скарва с бременната си жена Барбара в хотела (също мулатка) и излиза да вечеря навън. Влиза в един от най-модните тогава лондонски ресторанти - от японската верига "Нобу", където окото му хваща апетитната Анжела Ермакова. Двамата се усамотяват за няколко минути в килера (при метлите, както по-късно признава самият Бекер) и след 8 месеца рускинята му се обажда, че съвсем скоро ще може да види резултата от мимолетното им запознанство.

Германецът се опита да се измъкне с адвокати, но в краяна сметка тестът за ДНК го закова и това започна да плаща издръжка за малката Аня. След време Бекер се опита да лиши Ермакова от родителски права, като основният му довод беше, че майката ползва общата им дъщеря за пиар и реклама и непрекъснато я мъкне по разни телевизии. В края сметка малката се ориентира към модния подиум и в момента е високо котиран модел.

Кристиано Роналдо (футбол) - Ирина Шейк

През 2010 г. Кристиано Роналдо започна сериозно да излиза с руския супермодел Ирина Шайхисламова, по-известна като Ирина Шейк.

Връзката изглеждаше най-сериозната от десетките му преди това и двамата се появяваха не само на първите страници на таблоидите, но и бяха хващани от фотографите на информационните агенции по различни светски и спортни събития.

Затова изглеждаше доста невероятно, когато през 2015 г. се появиха съобщения, че двамата са се разделили. Според приятел на футболиста инициатор е била рускинята, защото искала да има деца, а футболистът се дърпал.

Докато бяха двойка, Кристиано стана баща на син, но от сурогатна майка, чието име и досега никой не знае. След раздялата с Ирина Шейк Роналдо заживя с фитнес инструкторката Джорджина Родригес. Той има още двама близнаци от сурогатна майка, а след това и дъщеря от Джорджина.

Лотар Матеус (футбол) - Анастасия Климко

Че Лотар Матеус е женкар, се знаеше много преди той да стане треньор на националния отбор по футбол на България, където между другото не постигна никакви успехи.

У нас той пристигна със съпруга №4 - украинката Лиляна Чудинова, с която се запознаха на Октоберфест в Мюнхен, ожениха се в Лас Вегас, а преди България живееха в Тел Авив, защото световният шампион и носител на “Златната топка” за 1990 г. тренираше израелския “Макаби” (Нетания), а хубавицата следваше журналистика в тамошния университет.

В България Матеус не успя да класира националите на европейското през 2012 г., но пък пласира тогавашната си съпруга на корицата на едно от лъскавите списания. Това не помогна бракът му да се закрепи и скоро той и Лиляна се разделиха.

Човек като него няма как да остане сам дълго време, та през 2014 г. той се бракосъчета за четвърти път с руския модел Анастасия Климко, която е по-млада от него с 28 години. Денят на сватбата съвпадна с кръщенето на сина им Милан.

Симон Аман (ски скокове) - Яна Яновская

Четирикратният световен шампион се предаде пред чара на рижата хубавица през 2007 г., когато беше на тренировъчен лагер във финландския град Куопио. След продължителни неформални отношения Летящия Сими и Яна вдигнаха сватба в красив швейцарски замък.

Симон Фуркад (биатлон) - Анастасия Спирина

При първото си участие на мемориала УВиталий ФатяновФ французинът получи толкова щедра премия, че си купи апартамент в Париж. От второто си участие в град Петропавловск-Камчатски Симон също не си тръгна с празни ръце. Дабавка към спечеления на трасето мерцедес беше любовта на рускинята Настя.
"Когато обичаш, бягаш по-бързо и стреляш по-точно", обясни успехите си напоследък Фуркад.

Никола Петкович (футбол) - Анастасия Осипова

След раздялата си с бившия номер 1 в световния тенис Марат Сафин солистката на популярната група "Блестящите" не тъгува дълго, а си намери нов приятел, пак свързан със спорта. Това е звездата на сръбския футболен гранд "Цървена звезда" Никола Петкович. По всяка вероятност двамата са се запознали, когато играеше в руския "Том" (Томск).

Оскар Писториус (лека атлетика) - Анастасия Хозисова

Руската манекенка, която е наричана Умузата на Ралф ЛорънФ, е била гадже на безкракия бегач, преди той да тръгне сериозно с Рена Снекамп. Последната бе застреляна от Писториус в дома му, като обясненията са, че я помислил за крадец.

Когато Писториус и 32-годишната Настя, родена в Самара, бяха заедно, можеха често да бъдат видени ръка за ръка в нюйоркския Сентрал парк.

Самир Насри (футбол) - Татяна Головин

25-годишната тенисистка, стигла до номер 12 в световната женска ранглиста, се състезава за Франция, но е родена в Москва на деня на света Татяна, чието име носи. Кариерата й върви надолу, но затова пък се пробва в журнастиката и публикува интервюта в различни медии

От 2006 г. е гадже с футболния национал на Франция Самир Насри ("Олимпик", Марсилия, "Арсенал", "Манчестър Сити"), което засилва интереса на жълтите издания към нея.

Флоран Синама-Понгол (футбол) - Анастасия Хоменко

Френското крило, направил име в Англия като играч на "Ливърпул", се подвизаваше 2 години в руския "Ростов". Противно на очакванията, той откри бъдещата си жена Анастасия не край великата река Дон, а доста по-рано на парти в Испания. Там тя работи като манекенка, а той е на фотосесия за списание.

"Тогава тя не знаеше нищо за футбола, а гледаше само хокей заради любимия си отбор "Амур" от родния й град Хабаровск. Сега нещата са различни", твърди Синама-Понгол. Него очевидно не го е страх от студа, даже е ходил на гости при тъстовете.

Вик Уайлд (сноуборд) - Альона Заварзина

Лидерът на националния отбор на САЩ в слалома вече се състезава за Русия и възнамерява да спечели златото за новата си родина на собствена територия в Сочи догодина.

Причина за толкова драматичен обрат в гражданството стана бракът на Вик със световната шампионка в същия спорт от 2011 г. Альона Заварзина. Документът за руския паспорт на Уайлд бе подписан лично от тогавашния президент Дмитрий Медведев.

Стив Хукър (лека атлетика, овчарски скок) - Екатерина Костецкая

"Животът е хубав", с усмивка заяви олимпийският шампион за Австралия по овчарски скок Стив Хукър, когато за първи път се появи пред публика под ръка с руската бегачка Екатерина Костецкая. Двамата се запознаха на олимпиадата в Пекин, където Стив стана олимпийски шампион, а Катя стигна полуфинал на 800 м. "От април до май двамата живеем в Австралия, но през лятото аз тренирам у дома. Стив няколко пъти ми е идвал на гости, тук му харесва", разказа Костецкая преди олимпиадата в Лондон.

Алберт Риера (футбол) - Юлия Корольова

През 2009 г. Риера, тогава играч на "Ливърпул", дойде чак в руския град Омск, за да се ожени в родния град на любимата си, с която вече имаха едногодишна дъщеря Александра.

Двамата се запознават през 2001 г. на остров Палма де Майорка, където Юлия е на почивка, а Алберт - играч във втора испанска дивизия. "Аз си почивах след края на сезона и отидох на дискотека, където срещнах Юлия. Погледнах я в очите и разбрах, че сме родени един за друг", спомня си Риера.

Макс Пачорети (хокей на лед) - Екатерина Афиногенова

Сестрата на руския хокеист Максим Афиногенов не успя да повтори спортните подвизи на брат си, който направи прилична кариера в "Бъфало Сейбърс" в НХЛ, а сега играе в СКА (Санкт Петербург).

Катя се пробва в тениса, но стигна само до четвъртата стотица в рейтинга. За сметка на това през юли 2011 г., седмица след сватбата на Максим Афиногенов с бившата шампионка от "Ролан Гарос" Елена Дементиева, Екатерина казва "да" на американския хокеист от "Монреал Канейдиънс" Макс Пачорети.