Ferrari осъди Филип Плейн

Италианският автомобилостроител спечели първото от поредицата дела срещу германския дизайнер

Новини
17:14 - 20 Октомври 2020
4143
Ferrari осъди Филип Плейн

Италианският автомобилостроител на спортни коли Ferrari спечели първото от поредица дела срещу германския дизайнер Филип Плейн, собственик на едноименната марка луксозни дрехи, научихме от Highsnobiety.

През 2018 г. една от рекламните кампании на Philipp Plein включва шоу с редица автомобили, сред които, освен Ferrari, участват още Mercedes, Lamborghini и McLaren. Целта на кампанията е да представи продуктите на модния бранд в холивудска светлина.

От италианска страна обаче не са доволни, защото никой не се е свързал с тях, за да получи разрешение за използването на доброто име на марката. Именно това е и аргументът на адвокатите, които твърдят пред съда, че Philipp Plein е модна марка, която уронва престижа на автомобилите ѝ.

Делото приключва в полза на Ferrari, а съдът определи да бъде платено обезщетение в размер на €300 хил., както и адвокатските хонорари, които възлизат на около €25 хил.

Любопитното е, че от тук насетне компанията на Филип Плейн ще може да използва италианските автомобили, но всяка снимка или кратък клип ще струват по €10 хил.