Фестивалът „Арлекин“ с юбилейно издание и уникални нови категории

Култура
11:01 - 17 Май 2021
1351
Фестивалът „Арлекин“ с юбилейно издание и уникални нови категории

Едно от най-привлекателните международни, културни събития, провеждани в България, е пред своя старт. До края на месец май фестивалът за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“- 2021 очаква заявки за участие, за да може, в началото на месец юли, да създаде един истински празник на ума, визията и сетивата. 

През 2021 година „Арлекин“ чества своето 10-то юбилейно издание, като по този повод организаторите са подготвили нестандартни нови категории и изключително интересно присъствие от страна на международното жури и участници.

Единственият фестивал, който съчетава в конкурсната си програма медия, кино, фотография и  музика, тази година ще обърне специално внимание на толкова популярните сред младите хора уеб сериали. Специално за ексклузивната категория възрастовата група на участниците се вдига до 25 години, а тяхното презентиране може да се случи и онлайн.

На интерес се радва и друга една нова активност в състезателната част на фестивала: избирането на най-добра мултимедия, създадена по време на учебния процес през годината. Специално за участниците в този панел, както и за всички с интерес към мултимедийното изкуство организаторите на „Арлекин“ са поканили, като лектор на уоркшоп, един от най-популярните специалисти по темата в Европа, който ще пристигне от Португалия.  

„Арлекин“ 2021 ще се проведе от 30 юни до 3 юли във Варна. Всеки един от фаворитите в отделните категории ще получи емблематичната призова статуетка на фестивала, а публиката винаги очаква с интерес и присъждането на двете специални награда на форума: тази на името на проф. Хачо Бояджиев, който е основател на фестивала и на журналиста Петя Петрова- достоен пример за младите хора.