Фицата към Просто Наско: Ще бъда трън в твоята пета!

Актьорът даде насоки за управлението на културното министерство

Политика
16:17 - 11 Април 2022
3155
Фицата към Просто Наско: Ще бъда трън в твоята пета!

„Проблемите в Министерството на културата се трупат от години наред. Наблюдавам процеса от години. Годините минават, а никакви усилия не се полагат“. Това каза пред БНР актьорът Филип Аврамов.

Той публикува иронично видео, с което осмя клипчето на министър на културата Атанас Атанасов, взривило държавата в последните дни заради съмнения, че Просто Наско е под влиянието на опияти в работно време. 

"Здравейте, аз съм Просто Фильо от квотата на театралните актьори. И това не е шега, з@щото съм известен. Днес си направих селфи и видео, вдъхновен от Наско Атанасов, за да ме видят и чуят в Министерство на културата. Здравей татееееее, Здравей Наскоооо", написа тогава в допълнение Фицата. 

„Да се приеме стратегия за 12 години напред, свързана с културата. Да не се търсят пари от бюджета, а да се приеме Законът за меценатството. Няма Закон за авторското право, който да ни обезпечи и да продължаваме да се занимаваме с театър. Трябва да се промени и Законът за радиото и телевизията", даде насоки на Наско актьорът. И се зарече да бъде "трън в петата на Наско".