Фичо и Орманджиев размахаха пръст: Ще има строги мерки!

Спорт
13:19 - 23 Април 2024
1391
Фичо и Орманджиев размахаха пръст: Ще има строги мерки!

Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов заяви, че всички трябва да обединят усилия, така че футболът да се превърне в празник. Той участва на среща в СДВР относно безопасността в предстоящото дерби на ЦСКА и Левски в събота. На нея беше решено да бъдат допуснати фенове и на двата отбора на трибуните.

„Ние сме доволни. Нашата позиция беше още в началото, че феновете трябва да присъстват на двубоя. Дербито е още повече за феновете. Не искаме да лишаваме нито нашите привърженици, нито тези на Левски да присъстват на мача“, каза Филипов.

„Буферните зони са с оглед инцидентите, които не искаме да се повтарят с изстрелването на тези ракети и застрашаването на хората. Призоваваме да се спре с тези неща и дербито да си е дерби. Защо ни задържаха? Административно“, добави той.

„Един път завинаги трябва всички заедно да работим в една посока – полицията, охранителните фирми, клубовете, феновете. Да се работи в насока футболът да е празник, изживяване и приятна емоции, а не война, без да знаеш дали ще се върнеш здрав вкъщи.

От този мач натам ще имаме много по-голям контрол за дублираните билети. Тези хора, които смятат да влизат с дублирани билети, няма да са допуснати. Ние очакваме да победим“, каза още изпълнителният директор на ЦСКА.

Един от изпълнителните директори на ЦСКА Стоян Орманджиев също говори след извънредната среща в СДВР във връзка с мерките за безопасност за дербито с Левски.

„Ще има допълнителни мерки, като ще се увеличат и пропусквателните пунктове. Там ще е много по-стриктна проверката и тепърва ще се реши за допусканата хореография. Всички заедно взехме решението да има фенове и на двата отбора и ние като домакин. Ние имаме перфектна комуникация с феновете, за Левски не мога да кажа“, заяви Орманджиев.

„От всички страни има желание за подобрение. Много е важна и личната отговорност на хората, които идват на стадиона. Не е геройство да изстреляш ракета. Да дадат пример и двете агитки, като не започнат да изстрелват ракети“.

„Очаквам дерби. Това е най-хубавият мач в България, така че дано на терена се получи добър двубой“, завърши той.