Пак милост за левскарите: Ще има гостуваща публика на Вечното дерби

Заради кретенските си изстъпления сините предложиха нещо, от което сега щяха да страдат

Спорт
12:02 - 23 Април 2024
1398
Пак милост за левскарите: Ще има гостуваща публика на Вечното дерби

Вечното дерби на българския футбол ще се играе с гостуваща публика! В събота ЦСКА се изправя срещу Левски, като армейците са символични домакини.

Само преди дни Наско Сираков - ненавижданият от синята публика мажоритарен собственик на клуба от "Герена", заяви, че иска Вечното дерби да се играе без гостуващи фенове, за да няма тъпотии на трибуните, които обикновено се предизвикват от привържениците от Сектор "Б".

Да, но когато обяви желанието, тогава нещата вървяха натам, че Левски да бъде домакин в плейофния двубой, но този уикенд нещата се промениха и сините трябва да са гости.

Преди минути директорът на направление Първенства и турнири към БФС Валентин Чакъров заяви след извънредната среща в СДВР, че гостуващи фенове на Националния стадион „Васил Левски“ ще има.

Той допълни, че позицията на футболната централа е да бъдат допускани привърженици и от двата отбора.

„И двата отбора заявиха, че очакват на дербито 12-13 хиляди души от двата клуба. Днес не е коментирано предложението на Левски да няма гостуваща публика.

Футболът е за феновете. Аз съм да има диалог и разбирателство, а феновете да се радват на футболната игра и да няма това, което става напоследък. Разбирателство между двата клуба имаше.

Дано феновете проумеят, че това е една игра и по-добрият да спечели. Да няма такива неща, както напоследък. Заставаме на позицията футболната игра да радва феновете. Не е хубаво, когато няма по трибуните“, каза Чакъров.

На последното дерби и от двата сектора бяха изстреляни множество ракети и хвърлени камъни - война, която стартира от Сектор "Б" преди време. После в Сектор "А", където също бяха привърженици на сините, биячи от охранителна фирма на левскарите нахлуха и биха беззащитни хора - деца и жени също.

И след тази пародия Сираков си изтипоса и каза, че трябва дербито да се играе без гостуваща публика...