ФИФА с официално изявление за скандала на Бразилия - Аржентина

Спорт
22:16 - 06 Септември 2021
2680
ФИФА с официално изявление за скандала на Бразилия - Аржентина

ФИФА излезе с официално становище, след като Световната квалификация в Зона Южна Америка между Бразилия и Аржентина бе скандално прекратена заради четирима играчи на „албиселесте“, които не са спазили изискванията за карантина.

„Първите доклади за мача вече са изпратени до ФИФА. Съответните дисциплинарни органи ще анализират съдържащата се в тях информация, за да вземат съответното решение навреме", се казва в изявлението на ФИФА.

Нападателят на аржентинският национален отбор Лионел Меси коментира ситуацията около спирането на квалификацията срещу Бразилия.

„Това е катастрофа. Дойдохме тук с намерението да играем. Пристигнахме и никой не ни каза, че нещо може да се случи. Можеха да ни депортират преди три дни, когато пристигнахме. Това е пълно бедствие“, каза Меси пред медиите в Аржентина.

Националният отбор на Аржентина напусна терена, след като бразилските санитарни власти влязоха и прекратиха мача с Бразилия с идеята да задържат четирима аржентински футболисти – Емилиано Мартинес, Емилиано Буендия, Кристиан Ромеро и Джовани Ло Селсо, които играят във Висшата лига на Англия и са длъжни да изкарат 14-дневна карантина на територията на Бразилия.