Фигаро тук, Фигаро там! Един играч - различни роли

Телевизиите продължават да работят със "свои хора", дори и по време на трагедия

Новини
14:45 - 07 Септември 2023
5966
Фигаро тук, Фигаро там! Един играч - различни роли

Телевизиите продължават да манипулират, а някои доволно прибират. Горе-долу такава е схемата у нас. И ще ви стане ясно защо - погледнете в сутрешните блокови на големите телевизии, особено когато дойде време за трагедии или избори, кои лица се канят. Тази сутрин не беше по-различно - по Би Ти Ви излъчиха репортаж за доброволци от цялата страна, отишли да помагат след наводненията в Царево.

Повече от интервюираните казаха, че организацията на терен е слаба, никой не им обръща внимание, а само от време на време от хора от кризисния щаб, които идвали да... им се карат. Представяте ли си?!

Секунди след това пред камерата се появява възмутен човек - Димитър Йовнов, с електрикова фланелка и "диагоналка" (не е нужно да обяснаваме що е то!) - класика за онези географски ширини. Той заяви, че твърденията на доброволците не отговарят на истината, а също така допълни, че организацията е перфектна. И също се представи като доброволец! Дали?

Нямаше да е странно, ако същият индивид не се беше появил преди минути в репортаж и по БНТ, само че без без "диагоналка". В националния ефир беше представен като собственик на хотел в района, приятел и любезен домакин на водещите от сутрешния блок. О, колко мило!

Същият "електриков" тип разказваше разпалено за добрата организация и колко успешно се справят общинските власти с кризата...

"Колко е малък "синият екран"! Само да не си помислите, че това има нещо общо с разрешителното за строеж, издадено от общината. Разрешително за строеж на хотел на място, на което е абсурдно това да се случи! Там, където реката се влива в морето", сподели в социалните мрежи по темата Васил Гюров от "Зелено движение".

Положението в Царево ще е все такова, няма и да има промяна, прогнозират специалисти. Причината е, че в общината все още няма нормален Обществен устройствен план и не се очертава скоро да има, а използва, меко казано, скандалният ОУП от 2008 г., който дори няма екологична оценка (ОВОС).