Фики пред Lupa.bg: Оставям цялото си сърце във всеки образ в „Капките"

Нещо за четене
18:10 - 21 Април 2021
9665
Фики пред Lupa.bg: Оставям цялото си сърце във всеки образ в „Капките"

Фики Стораро е само на 26 години, но има славата на една от най-популярните звезди във фолк музиката у нас. Син е на друга легенда в бранша - певеца Тони Стораро. През лятото на 2013-а излиза излиза първият му дует с баща му, озаглавен „Кажи ми като мъж“. Същата година подписва договор с музикална компания „Пайнер“. През 2020 г. става победител в риалити формата „Като две капки вода“. Женен, има един син. Певецът е част от новия сезон на "Като две капки вода" All stars, където се справя повече от добре. Потърсихме Фики за да го попитаме за участието му в забавното шоу, подготовката му за даден образ, за баща му Тони, за изминалата година и музикалните му планове.

- Фики, ти си сред 8-те участници от новия All stars сезон на риалити шоуто „Като две капки вода“.  Как се чувстваш след миналогодишния ти успех? По-уверен ли си и смяташ ли, че и тази година може да победиш?

- С бутона на късмета няма как да бъда по-уверен, защото се падат доста трудни образи. Но аз давам всичко от себе си и съм много щастлив, че зрителите го оценяват. „Като две капки вода“ е уникално шоу, голяма емоция и предизвикателство. Уверен не бих казал, но със сигурност щастлив, че имам честта да участвам за втори път. Безкрайни благодарности към уважаемата публика, която не спира а ме подкрепя и ме кара да оставям цялото си сърце във всеки образ.

- В кого от останалите участници виждаш най-силна конкуренция?

- Всички участници са много добри, доказали се не само от началото на шоуто, но и в предишните сезони. С всеки един сме едновременно приятели и конкуренция. Това е играта.

- Зрителите виждат само 5-минутното представяне на образа, но какво ти коства подготовката? Може ли да ни разкажеш през какво преминаваш до овладяването на образа?

- Цяла седмица слушам песента, гледам много интервюта на изпълнителя, за да стигна до неговата или нейната душевност, наблюдавам движенията, които прави не само във видеото, което трябва да имитирам. После репетираме с господин Етиен Леви и господин Низамов, с Funky Monkeys, ако има танц… Изобщо това си е цяла седмица сериозна подготовка.

- Как се научи да ходиш на токчета?

- Пак с много упражнения. Разказвал съм как преди втория лайф миналия сезон, когато трябваше да правя Джей Ло, имах участие в Германия и си взех токчетата от стилистите, 45 номер, и се разхождах в хотела преди да изляза да пея...

- Кой е любимият ти от представените до момента образи?

- Всички образи, които ми се паднаха досега, са ми много любими. Бутонът ни предоставя възможността да се запознаем по-отблизо с невероятни музиканти. И изпълненията винаги ми носят голямо удоволствие. Ако все пак трябва да определя един, може би превъплъщението ми в Дони беше най-емоционално.

Фики в образа на Дони

- След представянията си четеш ли коментарите в интернет?

Да, винаги чета коментарите. Едно, че ме интересува как ме оценява публиката и второ, хората са си направили труда да ме следват в социалните мрежи, да ме гледат, да си изкажат мнението, неуважително е да не им обърна внимание.

- Има ли нещо вярно в слуховете, че спираш с фолка и се насочваш към друг жанр?

- Не. Аз не искам да поставям музикални граници пред себе си, но и няма да се откажа от жанра, който ме направи популярен и благодарение на който изхранвам семейството си.

Изпълнителят със съпругата си Гюлджан

- Не мога да не те попитам за образа на Роби Уилямс. Всички се впечатлиха от тялото, което показа. Как успя да го постигнеш?

- Както винаги – с глад и усилени тренировки, това е формулата. 

- Имаше коментари, че си свалил 20-30 килограма. Има ли нещо вярно в тези твърдения?

- Да, вярно е. Влязох в много сериозен режим, подготвям се за предстоящите изяви, дай Боже да ги има, и най-вече заради Капките – за да мога да съм по-подвижен, да влизам по-лесно във всеки един образ и да изглеждам по-добре пред уважаемата публика. Малко или много ние, публичните личности, сме длъжни да поддържаме външния си вид.

Певецът обра овациите като Роби Уилямс

- Музикалната гилдия е сред най-засегнатите от коронавируса. Как ти се отрази ситуацията с пандемията, затворените заведения?

- Беше трудна година както за нас, така и за всички хора. Първо беше несигурността, после значително намалелите, почти никакви доходи. Но в края на краищата си дадохме сметка, че здравето е  над всичко, вирусът не е шега работа. Изкарахме го и се убедихме от първо лице. Затова сега само се молим на Бог по-бързо да си отиде тази болест и да започнем малко по-малко да се връщаме към предишния си начин на живот.

- Баща ти Тони Стораро изкара ковид. Уплаши ли се, когато разбра, че е болен?

- Да, разбира се. Не само защото по новините постоянно съобщаваха колко коварна може да е тази болест, но и чисто като син към баща. Едва ли има човек, който не се притеснява, ако родителят му е болен.

- Кой е най-ценният съвет, който си получил от баща си?

- Да бъда добър, човечен и да не се възгордявам. Стремя се да съм здраво стъпил на земята.

- Допитваш ли се до него за работа и песни?

- За всичко се допитвам до него. Ние сме не само баща и син, но и най-добри приятели.

С баща си Тони Стораро

- В началото на март пусна парчето „Не ти прощавам”. Доволен ли си от успеха на песента?

- Песента е балада, а баладите рядко стават хитове. „Не ти прощавам“ е сред изключенията от това правило. Хората я харесаха и за кратко време събра много гледания. Господ ми помага. Вярвам, че и великият Пантелис Пантелидис, това е негова песен, също ми помага от небето.

- В професионален план какво следва?

- Със сигурност ще има изненади за почитателите ми, имам много планове. Записах няколко песни, които вече са готови и предстои да реша коя първа да клипирам и да „види бял свят“, както се казва. Най-вероятно в края на май ще я представя.