Фиктивните кремации в Пловдив: Собственикът на траурна агенция държал починалите в хладилни камери

Общество
12:50 - 16 Октомври 2024
3024
Фиктивните кремации в Пловдив: Собственикът на траурна агенция държал починалите в хладилни камери

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 25-годишният собственик на траурна агенция, който бе арестуван преди 2 дни.

Той обвинен затова, че в условията на продължавано престъпление, с цел да  набави за себе си имотна облага, заблудил близките на починали лица за извършена кремация. Вредата е в размер на общо 1639 лева, като деянието е извършено в два случая.

В първия случай - през месец септември 2024 г. обвиняемият въвел в заблуждение близките на починала жена, че е кремирана, което не било извършено, като с това им причинил имотна вреда в размер на 809 лева. Във втория случай - на 16 септември 2024 г. мъжът заблудил близките на починал мъж, че е кремиран, което не било извършено, като с това им причинил имотна вреда в размер на 830 лева.

Установено е, че като собственик на траурна агенция в Пловдив той е получил заплащане за извършване на кремация на починали хора, което не е било направено. Телата били поставени в хладилна камера. На близките обвиняемият предал урни с прах с неизвестен произход.  

По делото се провеждат действия по разследването – разпити на свидетели, изискана е документация и др.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за определяне на постоянен арест.