Филип Димитров все по-скандален - иска удължен мандат за главния прокурор

Дразня се, когато някой претендира, че е гласът на народа, заяви експремиерът

Политика
17:49 - 27 Септември 2020
7409
Филип Димитров все по-скандален - иска удължен мандат за главния прокурор

След като миналата седмица скандализира дясното с острата си позиция против протестите в страната, бившият премиер на СДС Филип Димитров продължава със странните си изказвания. "Когато искаме главният прокурор да бъде максимално независим от изпълнителната власт, е логично неговият мандат да бъде по-дълъг. Ако той по-често може да бъде сменяван, се предполага,  че повече конюнктурни фактори биха могли да му влияят. Това коментира за Нова ТВ настоящият конституционен съдия.

"Това е логиката на дългите мандати. Логиката на дългите мандати е да не може конюнктурата да ми влияе”. 
 
"Демокрацията дава възможност на гражданите да изявяват своята воля в различни форми, най-важната от които са изборите. Затова е предвидила определен цикъл от избори, за да не може час по час хората да си сменят мнението.

"Когато много важни причини налагат това, те разбира се имат право да търсят някакво друго решение. Когато казвам обаче "те имат право", признавам, че се дразня, когато каквато и да била част от хората започва да претендира, че тя е народът с главна буква. Народът може да изрази своя глас само тогава, когато отиде на избори или евентуално има референдум", заяви още Филип Димитров.