Филип Киркоров гостува на ревю на Долче и Габана

Появата му предизвика гневна реакция в множество италианци

ЕС
20:40 - 13 Юли 2023
4950
Филип Киркоров гостува на ревю на Долче и Габана

Буря от полемики в социалните мрежи предизвика гостуването в Пулия на руската звезда с български произход Филип Киркоров. Смятаният за близък до руския президент Путин певец беше поканен от двойката дизайнери Стефано Габана и Доменико Долче за представянето на колекцията им висша мода в долината Итрия.

На всичкото отгоре известният с ексцентричния си външен вид певец носеше и корона на главата,освен че беше облечен в костюм на стилистите. Така, според възмутилите се в социалните мрежи италианци, манифестирал близостта си до „царя Путин”,както наричат руския президент на Апенините. Сред коментарите в профила в инстаграм на Киркоров мнозина наричат облечения в екстравагантните дрехи на стилистите певец „клоун”, „пълна безвкусица”, „богохулство, а не мода”,”клоун на арената”, „цирк”. Други пък питат какво прави в Италия певецът, който поддържа войната в Украйна. Потребител на инстаграм коментира: „Всички в окопа”.

Роденият във Варна през 1967 г. Филип Киркоров публикува в инстаграм много снимки от престоя си в Пулия. За пищните и пълни с цветове и светлини дефилета на Долче и Габана дойдоха рояк звезди от цял свят. На тях беше и носителката на Оскар Хелън Мирън, която има имение в Пулия, Ким Кардашиян и др.

Стефано Долче и Доменико Габана представиха новата си колекция на десет места в Пулия,канейки 500 гости от 35 страни.Началото на събитието беше поставено на 7 юли в Борго Еняция – това е луксозният курорт, в който често гостува и Мадона. Сегашното представяне на творенията на двойката дизайнери е част от т.нар. Grand Tour на висшата мода, който започнаха през 2012 г. в сицилианския град Таормина. В течение на годините турът обиколи много от емблематични за туризма и модата места – Венеция, Неапол, Палермо. Чрез него се прави промоция на местните занаяти, на инфраструктурата, на начина,по който се създава красотата в Италия.