Филип Станев за Татяна Дончева: Тя е отровна медуза!

Политика
09:15 - 15 Септември 2021
11923
Филип Станев за Татяна Дончева: Тя е отровна медуза!

Този парламент свърши работа и направи актуализацията на бюджета, която е важна за държавата и гражданите. Важно е как ще се развият финансите на страната оттук нататък, каза Филип Станев от "Има такъв народ" пред БНТ.

По думите му в парламента "лъснаха много истини, излязоха истинските лица на някои от политическите играчи". Станев определи 46-ото Народно събрание и като детска градина, в която има непрекъснати скандали.

"Татяна Дончева, която е от дълги години в политиката показа как не се прави политика, показа как се лъже, манипулира и се използват всички неприемливи за обществото неща. Татяна Дончева прилича на една медуза, която дори да се е разпаднала от своята отрова, пак лъже. Тя е отрова в българската политика", обясни Станев.

Според него старите играчи и ГЕРБ направили така, че отново да няма правителство. Може ли да се държат някои от депутатите така с Ива Митева, попита Филип Станев.

"ИТН приемат протегнатите ръце на морала и закона, а не приемат мръсните ръце на лъжата, измамата и задкулисието. В следващия парламент е необходимо смирение, здрав разум, компромиси, които да направят нещата така, че да работят и държавата да има стабилно управление", каза депутатът от ИТН.

На въпрос за нов политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, Станев обясни, че трябва да се види какво ще стане и ако се появи нов проект със сигурност ще има пренареждане. "Това пренареждане ще дойде от само себе си, ако се появи нов играч", подчерта Станев. Той изтъкна, че съдебната реформа ще бъде ключова за 47-ото Народно събрание.

"ИТН направи, така че да се видят техните експерти в настоящото Народно събрание. Нашите експерти влязоха в разбирателство с всички партии, а после...", възмутен е Филип Станев.