Филипините ще забранят онлайн хазарта до края на годината

Правителството губи около 400 милиона долара от лицензионни такси и годишни данъци от лицензираните хазартни фирми

Новини
14:58 - 23 Юли 2024
1290
Филипините ще забранят онлайн хазарта до края на годината

Филипинският регулаторен орган за хазартни игри заяви, че ще отнеме лицензите на офшорни хазартни фирми и ще работи с правоприлагащите органи, за да изпълни заповедта на президента Фердинанд Маркос-младши за пълна забрана на хазарта, съобщи Филипинската новинарска агенция (ФНА).

Филипинският президент заяви вчера, че забранява функционирането на филипинските офшорни оператори на хазартни игри, и нареди на регулатора да наложи пълната им забрана до края на годината.

Председателят на държавния регулаторен орган за хазартни игри Алехандро Тенко подчерта, че предизвикателството пред правоприлагащите органи е да предотвратят излизането на тези фирми в нелегалност, като добави, че правителството губи около 400 милиона долара от лицензионни такси и годишни данъци от лицензираните хазартни фирми.

В страната има 42 лицензирани офшорни хазартни фирми, в които работят около 40 000 филипинци, а към края на миналата година във въпросната индустрия са работили близо 23 000 чужденци.

Министерството на правосъдието също изрази пълната си подкрепа за пълната забрана на хазарта в страната. То, заедно с други правителствени агенции, е водещо в проверката на офшорните хазартни фирми, които са се превърнали в огнища на трафик на хора, пране на пари и трансгранична организирана престъпност.