Филм с Мария Бакалова се бори за "Златна палма" в Кан

В конкурсната програма влизат още филми на Йоргос Лантимос и Франсис Форд Копола

Шоу
16:52 - 11 Април 2024
3026
Филм с Мария Бакалова се бори за "Златна палма" в Кан

Филм с участието на Мария Бакалова е включен в състезателната програма на кинофестивала в Кан, която беше обявена днес от директора и президента на фестивала Тиери Фремо Ирис Кноблох. В "Стажантът" на Али Абаси българската актриса влиза в ролята на първата жена на Доналд Тръмп - Ивана. В биографичния филм за бившия американски президент Бакалова си партнира със Себастиан Стан.

В конкурсната програма влизат още филми на Йоргос Лантимос и Франсис Форд Копола. След като спечели "Златен лъв" на фестивала във Венеция през 2023 г. и няколко награди "Оскар" с "Клети създания", Лантимос се завръща с нов филм тази година. "Видове доброта" ще се бори за "Златна палма" в Кан, а в главната роля отново е Ема Стоун.

Научнофантастичния епос "Мегалополис" на Франсис Форд Копола е другото голямо заглавие, което е включено в състезателната програма на фестивала. Във филма участват Адам Драйвър, Джон Войт, Лорънс Фишбърн и други големи имена в киното.

В Кан новата си продукция ще представи и руският режисьор в изгнание Кирил Серебренников. Той ще покаже последния си филм, който е адаптация на романа "Лимонов" на френския писател Еманюел Карер.

За "Златна палма" ще се бори и ужасът "Покров" на канадския режисьор на Дейвид Кроненбърг. Във филма участват Даян Крюгер и Венсан Касел.

В конкурсната програма участват още "Партенопа" на Паоло Сорентино с участието на Гари Олдман, "Птица" на Андреа Арнолд с участието на Бари Киоган, "Емилия Перес" на Жак Одиар със Зоуи Салдана и Селена Гомес и "О, Канада" на Пол Шрадер с Ума Търман.