Филмът "100 години" на Джон Малкович се сложи в сейф за век

Лентата ще бъде показана на 18 ноември 2115 г.

Култура
19:55 - 22 Август 2020
30543
Филмът "100 години" на Джон Малкович се сложи в сейф за век

През 2015 г. Джон Малкович засне филм, режисиран от Робърт Родригес, който няма да бъде видян до 2115 г., озаглавен "100 години: Филмът, който никога няма да видите". Спонсорирани от коняк "Луи XIII", Родригес и Малкович започнаха проект, който няма да види бял свят до 22-ри век.
 
Филмът бе представен (но не излъчен) на филмовия фестивал в Кан, където бе показан в специален сейф в клуба на членовете на Suite Louis XIII, само с покана, в хотел Le Majestic Barrière Cannes.
 
Сейфът е проектиран да се отвори автоматично след 100 години, за да се гарантира, че остава сигурен до официалното му пускане на 18 ноември 2115 г.
 
"100 години" е интригуващ проект, който представя Земята след сто години и е вдъхновен от внимателната изработка на създаването на всеки декантер на коняк "Луи XIII".
 
"Искахме сейф, който може да бъде отворен както никога досега: без нищо друго освен време. След като вратата се затвори, обратното броене започва и няма начин да се отвори до приключване на 100-годишното отброяване, на 18 ноември 2115 г. Тъй като системата, която може да гарантира, че спазваме обещанието си, не е съществувала, ние сме я измислили", каза Людовик дю Плесис, глобален изпълнителен директор на "Луи XIII".
 
Преди това Малкович говори за работата си върху филма, казвайки, че "когато проектът беше представен за първи път, имаше няколко варианта за бъдещето. Невероятно високотехнологичен, отвъд компютърната версия на света, постчернобилска цивилизация, обратно към полуразрушена природа и тогава имаше ретро бъдеще, подобно на това как бъдещето се представяше в научната фантастика на 40-те или 50-те".
 
Родригес пък каза, че никога не е правил подобно нещо: "Заинтригува ме цялата концепция за работа върху филм, който ще бъде затворен за сто години. Дадоха ми дори специални билети, за да могат моите потомци да бъдат на премиерата през 2115 г. Колко готино е това? Джон и аз искахме това да е непреходно произведение на изкуството, на което човек може да се наслаждава след 100 години. Много се гордея с това, дано само моите правнуци и моят клонинг да са там, за да го видят".