Финално: Големите продължения остават във футбола

Ще се обсъдят още промени, които да направят така, че да не се губи игрово време

Спорт
15:11 - 18 Януари 2023
2158
Финално: Големите продължения остават във футбола

Органът, който отговаря за правилата на футболната игра - IFAB, ще обсъди една голяма промяна. Често чуваме, че във футбола има проблем със загубата на активно игрово време, сега стана ясно, че ще бъдат разгледани три предложения.

Първото е увеличаването на продълженията, нещо, което вече видяхме на Световното първенство в Катар.

Второто предложение е да се подобрят сегашните правила, така че да не се губи толкова много игрово време, а третото се откроява като най-реалистично – спиране на времето, когато топката не е в игра.

В подкрепа на това предложение се изказа и вицепрезидентът на Арсенал Дейвид Дийн.

Както пишат медиите на Острова, готви се революция във футбола, готвят се радикални промени във футболните правила. Целта е ясна, играта да стане по-ефективна.

Органът, отговарящ за промените във футболната игра, възнамерява да предложи няколко значителни промени. И една от тях, и то най-значимата, е спирането на времето при смени, при контузии, дузпи, както и при ВАР – прегледи.

Напоследък съдиите дават много голямо допълнително време на мачовете, особено това се видя на Световното в Катар, но и това не е достатъчно.

Както беше съобщено, днес IFAB ще има среща, след която ще излезе с няколко варианта или предложения. Ясно е обаче, че трябва да минат поне две години, докато тези нови правила бъдат официално приложени.