Финансист пред Lupa.bg: Ситуацията с еврозоната излезе извън контрол

У нас едни професионални лъжци в продължение на 15 години изпълняваха задачата на олигархията и не допуснаха страната ни в еврозоната, казва Кольо Парамов

Актуални новини
18:00 - 18 Април 2024
8814
Финансист пред Lupa.bg: Ситуацията с еврозоната излезе извън контрол

Ситуацията с приемането ни в еврозоната излезе извън контрол заради утопиите на Асен Василев. Това заяви пред Lupa.bg финансистът Кольо Парамов. Ние не можем да задържим инфлацията - това е фундаменталният проблем на тази година, посочи той.

По-рано днес управителят на БНБ Димитър Радев призна, че България няма да може да влезе в еврозоната в началото на 2025 г. Според него по-вероятният сценарий е това да стане възможно по-късно през следващата година. Но и тази теза на Димитър Радев не прозвуча категорично.

Според Кольо Парамов при всички положения ще се наложи да се взимат нови заеми.

Значи, с някакви маньоври, с подлъгвания.. никой не може да гарантира, че ще дадем добър резултат в края на годината и на 1 януари ще бъдем приети”, коментира той.

Финансистът смята, че не може да се каже отсега дали въобще ще успеем да влезем в еврозоната през 2025 г. „Първо, никой на може да гарантира отсега как ще завършим годината и второ – никой не може да докаже условията, които ЕС ще наложи в детайли. Има някои тънкости, които като компромисен вариант бяха осигурени за Хърватска, но дисциплиниращият ефект на Хърватска не е като на България.

България има едни политикани, професионални лъжци - които изпълняват длъжността на министри, и тези хора в продължение на 15 години - изпълнявайки задачата на олигархията - не допуснаха страната ни в еврозоната", 

скастри ги Парамов. Той е убеден, че България можеше да влезе в еврозоната още през 2008 г., но при положение, че Станишев не беше министър-председател. "И днес щяхме да бъдем два пъти по-богати и по-сигурни", допълни финансистът.