Фиорентина отряза мераците на грандовете: Киеза не се продава и за 100 млн. евро!

Няма да допусна същата грешка, която беше направена с Роберто Баджо, заяви президентът Роко Комисо

Спорт
21:30 - 06 Юли 2019
2668
Фиорентина отряза мераците на грандовете: Киеза не се продава и за 100 млн. евро!

Новият собственик и президент на Фиорентина Роко Комисо беше категоричен, че няма да допусне грешката да продаде звездата на отбора Федерико Киеза през настоящото лято.

Бизнесменът беше категоричен, че дори оферта за 100 милиона евро не би го накарала да размисли.

Италиано-американският милиардер закупи клуба от братята Дела Вале и дотук показа, че крои сериозни планове за бъдещето му.

„Аз съм на 69 години, но тази сутрин станах в 5,30 часа и започнах да работя”, коментира Комисо пред „Ил Соле 24 Оре”.

„Тук нямаш време за почивка. Моето семейство напусна Италия като загубеняци, едвам свързвахме двата края и дори нямахме пари да си купим обувки. Работих за моя по-голям брат от 14-годишен, тъй като той отвори първата пицария с доставки в Бронкс.”

„Казах си – аз съм на 69 години, ако сега не си купя клуб от Серия А, то кога ще стане? Не ми остава още много време и искам много да оставя своята следа. Хвърлихме в това ново предизвикателство.”

„Няма да продам Киеза, няма да допусна същата грешка, която беше направена с Роберто Баджо. Роби Баджо беше най-великият играч изобщо, а те го продадоха за пари.”

„Не знам дали има някакви специални клаузи в договора на Киеза, но доколкото знам, той е нашият шампион и няма да го продам дори за 100 милиона евро. Имам своите мечти, ще караме стъпка по стъпка и ще видим какво ще се случи. Аз обаче искам да направя нещо за Фиорентина и Флоренция. ”

„Казах на кмета, че когато съм готов и ако те ми разрешат, ще построя нов стадион. В Италия има червени ленти навсякъде и около всичко, все още се виждат корупцията и престъпността в строителния бизнес”, добави Комисо.