Фитнесите отвориха, но останаха празни (Снимки)

Нещо за четене
19:40 - 31 Май 2020
5195
Фитнесите отвориха, но останаха празни (Снимки)

Фитнес залите отвориха врати на 18 май, след като бяха затворени в продължение на месеци през извънредно положение заради коронавируса. Lupa.bg реши да провери какво е положението почти две седмици след като залите отвориха врати. Наплив от трениращи обаче нямаше. 

Желаещите да спортуват са със 60% по-малко, отколкото преди затварянето на фитнес залите, коментираха пред сайта ни редовни посетители, които отново са се престрашили да тренират.

Проверката ни в една от големите вериги фитнеси показа, че условията от заповедта на здравния министър се спазват, но въпреки това спортуващите са малцина. На входовете има дезинфектанти, персоналът е с маски, инструкторите са намалели наполовина, защото няма хора, меката мебел в съблекалните е заменена с кожена, кърпи не се раздават, ползват се само лични, шкафчетата за ползване са през едно.

Една част от хората все още се страхуват да спортуват на закрито заради коронавируса и защото не са сигурни доколко се спазват мерките. Други са решили, че няма да правят "тяло за лятото" и ще се завърнат да тренират чак през януари 2021 година. 

Снимки: Lupa.bg