Флорида се готви да посрещне бурята Никол

От вчера е в сила извънредно положение в 34 окръга по атлантическото крайбрежие на щата

Новини
19:02 - 08 Ноември 2022
1852
Флорида се готви да посрещне бурята Никол

Милиони хора по източното крайбрежие на Флорида се готвят да посрещнат субтропическата атлантическа буря Никол, която ще премине през района през следващите два дни, предаде Ройтерс.

Никол с ветрове до 80 км/ч отстои понастоящем на около 615 км северозападно от Бахамите и се придвижва на запад към Флорида, съобщи днес американският Национален център за ураганите. Бурята са придвижва със скорост около 13 км/ч към Флорида, където 18 милиона души са получили предупреждения за надвисващата опасност. Преди шест седмици този район се размина само с проливни дъждове и силни ветрове, оставайки в периферията на урагана Иън, причинил смъртта на 140 човека и нанесъл щети за 60 милиарда долара в страните по Мексиканския залив и Карибите.

От вчера е в сила обявено от губернатора на Флорида Рон ДеСантис извънредно положение в 34 окръга по атлантическото крайбрежие на щата. Прогнозите сочат, че центърът на Никол ще достигне северозападния край на Бахамите и утре ще преминава близо или над архипелага, за да достигне крайбрежието на Флорида по-късно през деня.