Фон дер Лайен: Путин направи две огромни стратегически грешки

Русия
17:32 - 03 Февруари 2023
2326
Фон дер Лайен: Путин направи две огромни стратегически грешки

Руският президент Владимир Путин направи две големи стратегически грешки, вземайки решение да нахлуе в Украйна. Това заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на срещата на върха Украйна-ЕС, която се провежда в Киев днес, 3 февруари.

„Наистина имаше две големи стратегически грешки от страна на Путин. Първо, той подцени смелостта и решителността на украинския народ. Второ, той напълно подцени единството и много силното желание на ЕС да подкрепя Украйна толкова колкото е необходимо", подчерта тя. 

Тя допълни, че предупреждението за въздушна атака, което звучеше днес дори по време на самата среща на върха, е напомняне, че украинците се изправят срещу "груб враг". Но провеждането на подобна среща на високо равнище в Киев именно при такива условия само потвърждава, че цивилизованият свят е много по-силен от страната агресор Русия.

Припомняме, че в събитието участват председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел.