Фон дьо тен - как да изберем подходящия

Новини
12:36 - 13 Септември 2022 (обновена)
11348
Фон дьо тен - как да изберем подходящия

Фон дьо тенът е в основата на всеки грим, но изборът му може да бъде истинско предизвикателство. Един добре подбран продукт е в състояние да направи чудеса – да подхрани кожата, да я подмлади и да ѝ придаде блясък. От друга страна, неправилният може да създаде доста проблеми и напълно да отвлече вниманието дори от най-красиво подчертаните очи или устни. Разберете в три лесни стъпки как да избегнете грешките и да намерите най-добрата козметика за вашия тип кожа.

1. Определете подтона на кожата си

Преди да купите фон дьо тен проверете дали кожата ви има студен или топъл подтон. За целта изпълнете т.нар тест с бял лист. След като поставите лист хартия до лицето си, сравнете цвета му с този на кожата - ако епидермисът изглежда синкав или розов, това означава студен нюанс на кожата, докато златисто или жълтеникаво предполагат топъл тон.


2. Проверка на цвета

Добър фон дьо тен за лице е този, който почти не се забелязва. Затова, за да направите правилния избор, нанесете 3 ленти с четка за фон дьо тен върху лицето, в различни нюанси, от най-светлия до най-тъмния. Заложете на най-близкия до цвета на кожата ви. Жените със студен подтон трябва да се стремят към бежово със смес от розово, докато тези с топъл към златистокафявата гама.


3. Избор на фон дьо тен според вашия тип кожа

При използването на фон дьо тен е важен и типът кожа. Затова, ако имате мазни или смесена, използвайте матиращо средство, за предпочитане с удължено действие. Най-доброто за сухия епидермис е хидратираща и деликатно озаряваща козметика. Особено взискателните типове кожа, например проблемна или куперозна, се нуждаят от продукт със силни покривни свойства. 


Видове фон дьо тени

Ако вашата кожа е с локална сухота и мазен блясък на места, тогава фон дьо тенът с течна консистенция, оставящ свежо, матово покритие, е точно за вас. Перфектно намалява неприятния блясък и гарантира леко до средно покритие. От друга страна, хората, които се борят с прекомерната сухота, трябва преди всичко да заложат на козметика, която оптимално хидратира и в същото време нежно озарява. Най-добрите хидратиращи фон дьо тени идеално прикриват несъвършенствата, оптически изглаждат всички неравности и намаляват видимостта на мимическите линии и фините бръчки. Ако обаче се борите с белези от акне, например, тогава определено трябва да помислите за по-покривен фон дьо тен. Не е необходимо да харчите цяло състояние за него, можете да откриете подходящия за вас на съвсем достъпна цена в онлайн магазин MAKEUP.