Фонсека за играчите на Милан: Цирк

Спорт
11:59 - 07 Октомври 2024
988
Фонсека за играчите на Милан: Цирк

Милан загуби с 1:2 гостуването си на Фиорентина, след като изпусна две дузпи. Давид Де Хеа спря Тео Ернандес и Тами Ейбрахам от бялата точка, но се оказа, че нито един от тях не е трябвало да изпълнява 11-метров наказателен удар.

Треньорът на „росонерите“ Пауло Фонсека направи изненадващо разкритие пред „Gazzetta dello Sport“ след мача: „Нашият изпълнител на дузпи е Кристиан Пулишич, не знам защо играчите промениха това решение.“

„Казах на Пулишич, че това не може да се повтори. Обичам футбола и не искам повече да говоря за дузпи. Не искам да бъда част от този цирк“, сподели португалският специалист след своеволията на играчите си, довели до поражение.

„Допуснахме лесни голове от Фиорентина. Дори не трябваше да създават много положения. Липсваше агресия в защита. Когато сме изпуснали две дузпи и допуснем гол като втория, е много трудно да спечелим“, каза Фонсека.

В 73-ата минута на мача португалецът извади Рафаел Леао, а малко след това Фиорентина вкара втори гол. Пауло Фонсека отказа да разясни подробности за решението си и заяви: „Това беше моят избор.“

След като записа три поредни победи в Серия А, Милан отново сгреши и вече изостава на 5 точки (11:16) от лидера Наполи в битката за титлата. Интер е с 14 точки, а Ювентус, Лацио и Удинезе са с 13. Торино е с равен актив с Милан.