Ford също даде "задна" за електромобилите

Компанията преосмисля плановете си за бъдещето на ток

Новини
17:18 - 21 Август 2024
2941
Ford също даде "задна" за електромобилите

Ford направи значителна промяна в плановете си за електрически превозни средства, като обяви отмяната на предстоящия си изцяло електрически SUV с три реда седалки.

Решението идва на фона на нарастващите разходи за материали за батерии и засилващата се конкуренция на пазара на електромобили.

Вместо да се стреми към изцяло електрически модел, Ford сега ще се съсредоточи върху разработването на хибридна версия на този SUV. Тази стратегическа промяна съответства на усилията на компанията да предложи по-широка гама от електрифицирани опции, за да отговори на нуждите на клиентите и да се справи с ценовия натиск.

Решението на Ford да даде приоритет на хибридната технология демонстрира ангажимента на компанията към електрификацията, като същевременно отчита практическите съображения и пазарните реалности, свързани с изцяло електрическите автомобили.

Въпреки отмяната на изцяло електрическия SUV, Ford остава ангажиран със стратегията си за електрически превозни средства. Компанията планира да представи ван и два нови пикапа през следващите години.