ФОТО бомба на Lupa.bg: Местан чака за прием в Турското посолство

Политика
12:34 - 23 Април 2019
2690
ФОТО бомба на Lupa.bg: Местан чака за прием в Турското посолство

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан, който излезе на свобода срещу гаранция от 10 бона след зверската катастрофа, при която загина 6-месечно бебе, чака за среща с турския посланик, научи ексклузивно Lupa.bg. Тази сутрин той бе забелязан да пие съвсем спокойно кафето си в столично заведение на улица "Любен Каравелов" на метри от сградата на посолството преди да влезе за разговор на четири очи с дипломат №1 на Турция Хасан Улусой. 

Всеизвестно е, че Местан традиционно търси подкрепата на турския посланик при нужда. През 2015 г., когато Централното оперативно бюро на ДПС го свали от всички постове, включително като тогавашен лидер на партията, и го изключи от нея, той се скри в сградата на дипломатическата мисия, за да търси охрана и подслон в нея. Местан беше останал без охрана и обяви, че се чувствал застрашен и затова отправил зов за помощ директно от посланика по онова време Сюлейман Гьокче. 

Вчера Местан си върна шофьорската книжка, която му бе отнета с прокурорска заповед след катастрофата. По наша информация той на секундата се е отправил към София с личен автомобил и е заявил желание за среща с Улусой. Както Lupa.bg първа писа още преди да станат ясни подробности за автомелето и мярката за неотклонение на лидера на ДОСТ, той най-вероятно се кани да избяга в южната ни съседка, за да се опита да се отърве от родното правосъдие. 

Снимките са дело на интернет - потребителя Тодор Георгиев, който ги публикува във фейсбук с недвусмисления коментар: "Не бях виждал убиец на живо".