Фото окото на Lupa.bg: Министрите Николова, Маринов и Кирилов - най-"страхливи" - само те носят маски (СНИМКИ)

У нас
15:45 - 08 Юни 2020
5142
Фото окото на Lupa.bg: Министрите Николова, Маринов и Кирилов - най-"страхливи" - само те носят маски (СНИМКИ)

Премиерът Бойко Борисов посъветва след 15 юни, когато се очаква да паднат и последните противоепидемични мерки, въведени заради борбата с коронавируса, маски да продължат да носят по-страхливите. Въпреки че изказването му се възприе по-скоро като шега, се оказа, че в кабинета редица министри са го послушали и са махнали трайно предпазните средства. 

Фотоокото на Lupa.bg "хвана" едва трима членове на правителството, които стриктно спазват изискването за носене на маска на закрито, като нито за секунда не я свалиха по време на днешното извънредно заседание. Това са вътрешният министър Младен Маринов и правосъдният Данаил Кирилов. А третият е вицепремиерът Марияна Николова.

Те са и министрите, които до момента не са се появявали публично без кърпа през устата и носа, откакто България влезе в извънредно положение на 13 март. А се говори, че Маринов спазвал мерките и далеч преди появата на новия коронавирус и всяка зима предпочитал на обществени места като магазини и аптеки да посещава с маска. 

Другият министър, който няма никакво намерение да свали предпазните мерки, включително и маската, е земеделският Десислава Танева, защото пък тя се грижи за възрастни роднини и има 2 малки близначки у дома. 

Видно е обаче, че голяма част от по-младите министри не са особено уплашени от вируса и с охота вече свалят и ръкавиците, и се разделят с маските и дезинфектантите. 

Снимки: Агнес Методиева