Фотобомба в Lupa.bg: Най-изостаналият букурещки квартал засрами "Руски паметник"

Новини
22:45 - 14 Юли 2021
7288
Фотобомба в Lupa.bg: Най-изостаналият букурещки квартал засрами "Руски паметник"

Най-изостаналият квартал на Букурещ Берчен засрами центъра на София и по-точно "Руски паметник" по отношение на релсите в трева, с които дълго време се хвалиха общинарите от ГЕРБ.

Наш репортер видя, че зелената настилка около пътя за трамваите в румънската столица е в продължение на около 10 километра. За разлика от 200-те метра трева на кръговото около 'Руски паметник", което веднага бе смачкано от коли и заприлича на нищо, северните ни съседи ежедневно подържат зеления коридор. Там е изключено да стъпи човек, а никой не може да си и помисли да кара колата си в трамвайната зона.

Берчен е най-южният квартал на Букурещ, който принадлежи към Зона 4 от градската структура. 

Всеки българин, който е минавал оттам помни преди 4 години помни колко отчайващо изглеждаше този квартал, наситен с ромски пазар и разбити трамвайни релси и прегради.

Днес обаче реалностите са други и северните ни съседи ясно ни показаха, че дори доскоро най-западналия им квартал, може да изглежда по-подреден и устроен от центъра на София.

Интересно решение на румънците е и главният път, който води от Русе до най-южния квартал на Букурещ. Прави впечатление, че асфалтът е перфектен, а вместо мантинела големи бетонни плочи разделят двете платна. Това решение е много по-трайно и носи много по-голяма сигурност за шофьорите по пътя.