Фотограф дал подкуп в моргата , за да снима трупа на Мерилин Монро (18+)

Свят
14:32 - 18 Август 2019
20232
Фотограф дал подкуп в моргата, за да снима трупа на Мерилин Монро (18+)

Телевизионният канал "Фокс нюз" ще излъчи днес, на 18 август, нов документален филм за смъртта на холивудската легенда Мерилин Монро през 1962 година, съобщава в."Дейли мейл".

В лентата се разказва за фотографа Ли Уайнър, който служейки си с подкуп, успял да се вмъкне в моргата в Лос Анджелис и да заснеме голия труп на Монро, няколко часа след като била закарана там. За тези факти разказва синът на фотографа Девик. Баща му успял да подкупи охранителите на моргата, като им предложил две бутилки уиски. След това папаракът спокойно влязъл в помещението, където се съхранявал трупът на актрисата.

Покъртителният кадър на Андрей Карлович

Уинър успял да заснеме множество кадри, които издпратил на сп. "Тайм".В това число и знаменитата снимка на безжизнената Мерилин с картонче на палеца. Общо били заснети три фотоленти. Две от от тях, включително с голия труп на самоубилата се холивудска дива, фотографът скрил в сейф. Той си дал сметка, че са прекалено шокиращи, за да бъдат показани. Ли Уинър починал през 1993 година, без да разкрие къде се намират двете скрити ленти.

Подобно поведение не е прецедент и у нас. По същия начин в публичното пространство преди години изтекоха снимки на премиера Андрей Луканов и гангстера Георги Илиев от масата за аутопсии.