ФОТООКОТО на Lupa.bg: Йоло Денев търси Бойко за оставка (ХИТ СНИМКИ)

Общество
18:00 - 02 Февруари 2021
10756
ФОТООКОТО на Lupa.bg: Йоло Денев търси Бойко за оставка (ХИТ СНИМКИ)

81-годишният Йоло Денев издирва Бойко Борисов с джиесема си, за да поиска му оставката тет-а-тет. Фоторепортерът на Lupa.bg Методи Асенов засече професионалния бунтар на ул. „Росица” в центъра на София, докато будната съвет на хората с трето око и поне шест сетива разтягаше крачка към Министерския съвет, за да „скъса премиерската книжка” на Бойко.

„Стига вече, 45 години московски ботуш, сега две петилетки ни гази кубинката на Борисов! Мен трябва да изберете, мен, аз ще оправя България”, размаха пръст Йоло, след като избърса течащия нос и отново впери поглед в джипиеса на телефона си.

Секунда по-късно Денев яхна вихъра и призова, освен оставката си, Бойко Борисов да му връчи и 20 лева, които му дължал от поне десетилетие.

Според духовно неспокойния врачанин министър-председателят заборчал, като си взел книга за Георги Бенковски, която Йоло продавал пред Народния театър, но не я платил.

„Книгите бяха две - Библията и за Бенковски. Продавах ги на една масичка точно пред Народния театър срещу 20 лева. А Бойко Борисов си пиеше кафето в близкото кафене заедно със своята охрана. Когато стана, минавайки покрай мен, се спря.

Каза, че иска да купи книга от мен. Извади банкнота от 50 лева и ми я подаде. Нямах да му върна 30 лв., отидох до два близки павилиона, но и оттам нямаха да ми услужат. Тогава Бойко ми каза: „Ами като не можеш да ми върнеш, няма как..”; и си взе и парите, и книгите. Преди това даже му бях надписал едната книга.

Но така и не ми даде пари. Не ми е за тях, но дали Бойко Борисов е толкова голям патриот, колкото трябва, за да може да ръководи правилно България?”, нерви се поетът, писател и върховен жрец на бог Тангра на грешната ни земя.

Снимки: Методи Асенов, Lupa.bg