Фоторепортаж на Lupa.bg: Нагли младоци газят "зелените" коридори

Актуални новини
21:20 - 18 Ноември 2020
7998
Фоторепортаж на Lupa.bg: Нагли младоци газят "зелените" коридори

Нахални младежи се опитват да си пробият път през т.нар. "зелени" коридори за пазаруване, определени със заповед от здравното министерство като мярка за борба с коронавируса. Нашият фоторепортер засече няколко опита за нарушението й от млади хора, опитващи се да купят храни и лекарства във времевия интервал между 13,30 - 16,30 часа, когато в магазините и аптеките се допускат само възрастни над 65 години. 


Младите мъже явно са огладнели като вълци точно в интервала за пенсионерите


Оказва се, че напрежението между персонала на веригите, гражданите в активна възраст и пенсионерите е повсеместно. Най-тежка е ситуацията пред аптеките, където родители на малки деца и хора, обгрижващи възрастните си родители, се редят на дълги опашки вече цяла седмица, за да напазаруват необходимите илачи. 

На места се стига и до пререкания, сочат нашите наблюдения. А там, където младоците отказват да се подчинят на заповедите на проф. Костадин Ангелов - дали за спазване на коридора, или за задължително носене на маска, покриваща и носа, и устата, се налага и викането на контролни органи и полицейски служители. 


Дистанцията между клиентите на този магазин е символична

От кадрите на Lupa.bg се вижда, че се налага някои възрастни клиенти да си проправят път с лакти, за да пробият през входа на търговска верига, след като група момчета отказва да си тръгне и да се съобрази с часа за пазаруване. По наша информация времевият отрязък може да се промени до дни, след като мине първата оценка за въздействието на тази мярка след действие от една седмица. Здравният министър вече обеща, че всяка мярка ще се ревизира с цел прецизиране, ако не носи очаквания ефект от прилагането й. 

Снимки: Агнес Методиева